textařské a redakční služby

Reklamy létají vzduchem. Majitelé a město musí být obezřetnější

24.10.2014 07:48

Poslední dva dny bylo v České republice velmi větrno, na některých místech dosahovala rychlost proudění vzduchu parametrů orkánu. Poryvy větru se nevyhnuly ani Příbrami.

Každý se mohl opakovaně přesvědčit, co tak silný vítr dělá s nezajištěnými věcmi. Pokud se převrátí plastové židle na zahradě, nemusí být až takový problém, horší jsou volně stojící objekty na veřejných prostranstvích, neřkuli u silnic.

Na snímcích lze vidět dva mobilní stojany, které se nacházely na Drkolnově a u kruháku na Zdaboři. Oba padly vlivem větru. Ten na Zdaboři se ale přesunul několik metrů směrem k silnici a zastavil jej až sloup veřejného osvětlení.

Stojany jsou tvořeny plachtou a kovovou konstrukcí. Zejména ta by při nárazu do automobilu na kruhové křižovatce mohla způsobit nehodu nebo porušení karosérie. V místě kruhového objezdu chodí do školy řada malých dětí, takto se pohybující stojan, který vlivem velké plochy nabírá rychlost, je může zranit nebo rovnou srazit do silnice.

Jelikož se nejedná o první případ, měli by odpovědní úředníci a zástupci samosprávy více dbát na výběr lokality a především dostatečné zajištění stability. Tyto velkoformátové plochy jsou totiž v reklamní branži relativní novinkou. Používají v posledních čtyřech pěti letech zejména před volbami. Není ovšem vyloučené, že se formát zalíbí reklamním agenturám, které budou usilovat o jejich použití pro sdělování komerčních informací.

sdb

Fotogalerie: Reklamy létají vzduchem. Majitelé a město musí být obezřetnější

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.