textařské a redakční služby

Reakce na obavy občanů: psi v ulicích a více pochůzkářů

22.01.2014 16:37

Příbram (Příbramsko) - Město reaguje na obavy některých občanů o bezpečnost svou i svých blízkých. „Co se týče konkrétních opatření, chtěli bychom do ulic vrátit více policistů pochůzkářů, nebo nasadit takzvané psovody, a to nejen v nočních hodinách. Dále povedeme diskuzi o nasazování společných hlídek městské policie a Policie ČR. Jedním z nejdůležitějších faktorů týkajících se bezpečnosti je prevence, na kterou se chceme zaměřit přednostně,“ sdělil dnes pribramag.cz příbramský starosta Pavel Pikrt.

Příbramský starosta také reagoval na úvahu, zda by vyšší index kriminality v Příbrami mohla ovlivnit loňská amnestie prezidenta republiky. „Nemyslím si, že by na kriminalitu v Příbrami měla amnestie nějaký závažný vliv. V Příbrami ve srovnání s minulým rokem došlo ke snížení kriminality a počtu trestních činů. Potvrzují to jak čísla, tak i statistiky PČR. Příbram kdysi patřila na přední příčky mezi českými městy co do počtu trestných činů. Dnes, podle mých informací náleží našemu městu 42. místo. Není to samozřejmě stále ideální, ale k určitému zlepšení bezpochyby došlo,“ uvedl Pikrt.

Podle starosty bezpečnostní situace ve městě Příbram není dramatická a nevybočuje mimo rámec řešených problémů v jiných městech v naší zemi. „Naopak zkušenosti z jiných měst napovídají, že problémy v oblasti občanského soužití, kriminality nebo jiných situací, které se negativně dotýkají občanů, jsou v Příbrami řešeny okamžitě,“ dodal Pikrt.

Podle jeho vyjádření zatím město neobdrželo Petici za bezpečnou Příbram, kterou občané podepisují na internetu.

sdb
 

Diskusní téma: Reakce na obavy občanů: psi v ulicích v více pochůzkářů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.