textařské a redakční služby

Rady pro školáky: Klíče pod oblečení, nekomunikovat s cizími, dávat pozor na auta

21.08.2014 09:34

Konec prázdnin se už nezadržitelně blíží, tím pádem však i začátek školy. Děti se budou muset připravit na změnu denního režimu.

Obzvláště prvňáčky čeká úplně něco nového a vlastně neznámého. Jejich rodiče však také budou muset řešit nové situace. Než pošlou ratolesti samotné do školy, měli by s nimi trasu, která by měla být co nejkratší, ale také nejbezpečnější, několikrát projít. Znovu a znovu vše vysvětlovat a procvičovat.

Znalost některých dopravních značek, chození po chodnících, po správné straně vozovky, přecházení přes přechody, to vše jsou základní informace, které by měli školáci mít. Během několika prvních týdnů i měsíců je lepší děti do školy vodit nebo je alespoň svěřit sourozencům či starším spolužákům.

Školáky také informujeme o dalších zásadách bezpečnosti, nejen v dopravě, např. že by neměli nosit klíče od bydliště viditelně, pokud je mají zavěšené na krku, potom si je uschovat pod oblečení. Upozorníme je, aby nenastupovali s cizími lidmi do výtahů a vozidel, aby si nic od cizích nebrali a raději s nimi vůbec nekomunikovali. Nástup do školy přináší dětem spoustu náročných situací souvisejících s adaptací na školní prostředí, proto si zaslouží trpělivý přístup rodičů.

S ukončením letních prázdnin je také očekávána několikanásobně vyšší hustota silničního provozu, proto budou příští týden probíhat preventivní akce v dopravě. Policisté se budou zaměřovat především na úseky s velkou intenzitou dopravy a také na místa, kde často dochází k dopravním nehodám. Hlavní cílem bude upozornit řidiče, aby byli maximálně opatrní, ohleduplní a aby se všichni účastníci silničního provozu dostali do svých domovů v pořádku.


Redakční titulek.

Monika Schindlová, tisková mluvčí P ČR Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.