textařské a redakční služby

Punk rock na svatohorském gymnáziu

23.04.2014 18:50

V roce 2009 napsal mladý anglický dramatik Simon Stephens hru o studentech posledního ročníku gymnázia ve Stockportu, kde dochází nejen k prvním láskám, ale i sexu a šikanování. Divadelní hra byla pozitivně přijata kritiky a byla navržena na cenu Nejlepší počin roku 2010 při jejím udílení organizací Theatrical Management Association.



Hra kromě Británie, kde absolvovala turné, byla interpretována v Portugalsku, Německu, Rakousku, USA, nebo v Maďarsku. Do češtiny ji přeložili Ivo Kristián Kubák a Marie Nováková, kteří inscenaci uváděli v Disku, divadle pražského DAMU.

Dnes od 19.00 hru uvádí Malé svatohorské divadélko Gymnázia pod Svatou Horou v provedení plzeňského divadelního souboru Sedum divů světa. Plzeňský soubor získal za toto představení doporučení k účasti na republikové přehlídce mladého divadla v Ústí nad Orlicí.

Punk Rock:
Umělecké vedení: František Kaska, režie Renata Vordová, Hudební plán inscenace - Jarek Jurečka Hrají: Jarek Jurečka, Barbora Schneiderová, Vašek Matějovský, Simona Schonknechtová, Dan Vonášek, Kateřina Chvalová, Jan Holub

red



Diskusní téma: Punk rock na svatohorském gymnáziu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.