textařské a redakční služby

První zkušenost: Jak vypadá a co nabízí nový Albert na Zdaboři? (FOTOGALERIE, REPORTÁŽ)

01.10.2014 15:17

Od doby, kdy někdejší příbramskou Primu na Zdaboři převzala společnost Ahold (značka Hypernova a později Albert), tento hypermarket neprošel tak zásadní úpravou jako nyní.

Dnes se obchod otevřel po více než měsíční generální rekonstrukci, která zahrnovala nejen renovaci střešní krytiny, obvodového pláště a inženýrských sítí, ale také interiéru.

Pro stálé nakupující se poměrně změnil nákupní layout. I proto hned u vchodu hostesky rozdávají orientační plánky. Skladba sortimentu se příliš neliší a Albert zůstává širokosortimentním hypermarketem.

V souladu s aktuálními trendy ale výrazně posílilo zastoupení čerstvého zboží. Jedná se zejména o pečivo, maso, uzeniny, ovoce a zeleninu. Při vstupu vznikla zóna sezonních akčních nabídek, ale ta tu do jisté míry fungovala i před rekonstrukcí. Příznivci kávy a kávových specialit ocení kávovar na mletou kávu, jež se nachází přímo na prodejní ploše v hlavní ulici.

Albert je dále strukturován na jednu hlavní prostřední ulici a dvě postraní. Všechny tři podélné trasy jsou spojeny uličkami mezi jednotlivými regály. Členění zboží v regálech se poměrně dost změnilo, ale na první pohled lze říci, že je logičtější a pomáhá k intuitivnějšímu výběru.

Výrazný pokrok se udál v rovině designu a přehlednosti. Standardní (i když nové regálové vybavení) je doplněno řadou grafických a navigačních prvků, které už zdálky signalizují přítomnost hledaného zboží. Barevné řešení působí na první pohled přehledně a svěže.

U pokladen vás příjemně překvapí skutečnost, že i když dnes odpoledne bylo parkoviště značně zaplněno a lidé jeli využít slevy (například 50 procent na ovoce a zeleninu), nestrávíte zde ani pět minut čekáním. Odbavení je urychleno i skutečností, že se zbožím do igelitek pomáhají příjemné asistentky. Zda tento nadstandard zůstane nastálo, se uvidí v dalších dnech.

Příjemná změna proběhla v části butiků, kde před uzavřením bylo hned několik obchodních ploch bez nájemce. Nově přibyly například čerstvé uzeniny nebo bar s čerstvými ovocnými či zeleninovými šťávami. Výrazným „upgradem“ prošla také vinotéka. Geco tabák, Vitaland, CK Fišer či zlatnictví zůstaly.

Kdo potřebuje vybrat peníze, nemusí již na roh areálu, bankomat byl přemístěn přímo ke vstupní zóně, jak je to běžné i v jiných super- a hypermarketech.

Celkově první příznivý dojem tak možná kazí jen okolní prostředí. I když byl v základu lehce obnoven mobiliář (koše, držáky na kola, zábradlí, propadlá kanalizace v chodníku), v okolí obchodu a na parkovišti se příliš nezměnilo.

Otevřeno bude denně od 7.00 do 22.00.

sdb

Fotogalerie: První zkušenost: Jak vypadá a co nabízí nový Albert na Zdaboři? (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.