textařské a redakční služby

První dítě v Příbrami dostalo pět tisíc, první dítě v kraji ještě o pět tisíc více

03.01.2014 09:56

Příbram/Nymburk (Příbramsko) - Ani ne hodinu po novoroční půlnoci se v příbramské nemocnici narodilo první miminko nového roku. Je jím Ella Neužilová z Dolních Hbit, která přišla na svět s porodní váhou 2,68 kilogramu a délkou 47 centimetrů.

Matce Barboře Neužilové přišli na Nový rok pogratulovat hejtman Středočeského kraje Josef Řihák a příbramský radní Juraj Molnár. Věnovali výbavu pro miminko a částku 5000 korun.

Podobné dárky dostali první letošní miminka i v ostatních středočeských okresech. Největší dar dostala malá Kateřina, která přišla na svět v porodnici v Mladé Boleslavi 40 minut po půlnoci.

Dítě, které se stalo prvním novorozenětem v tomto roce ve Středočeském kraji, měřilo 50 centimetrů a vážilo 3,57 kilogramu. Matka z Drahelnic u Nymburka získala od kraje finanční obnos ve výši 10.000 korun a výbavu pro miminko v hodnotě 5000 korun.

Spolu s hejtmanem navštívili první středočeské miminko i primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati, předseda výboru pro zdravotnictví a ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada a ředitel mladoboleslavské nemocnice Luděk Kramář.

sdb


Tip: Fotky najdete na našem Facebooku.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.