textařské a redakční služby

Provozovatel Junioru stáhl žádost o koupi klubu (NÁZOR)

05.05.2014 18:33

V Příbrami se v těchto dnech v médiích i mezi veřejností hojně diskutuje o prodeji zbytného majetku města, o kterém jednal Finanční výboru při Zastupitelstvu města Příbrami. Jako předseda zmíněného výboru si dovolím uvést informace na pravou míru.

Finančního výboru při Zastupitelstvu města Příbrami projednal na svém posledním jednání materiály na prodej majetku města, které mu předložila Městská realitní kancelář (dále MěRK). Pracovníci MěRK tyto materiály připravili na základě žádostí nájemců bytových i nebytových prostor. Konkrétně se jednalo o žádosti o odprodej takzvaného Junior klubu, dále žádosti nájemníků o koupi bytů v domech v ulici Pivovarská č. p. 132, v ulici Hailova č. p. 177 a na náměstí T. G. Masaryka č. p. 98.

Zdůrazňuji, že návrh na prodej bytů v žádném případě nevzešel od vedení města. Opakuji, že Finanční výbor při Zastupitelstvu města Příbrami se prodejem zabýval na základě žádosti oprávněných nájemníků těchto prostor, které byly finančnímu výboru k posouzení předloženy.

Na základě podaných žádostí byli členové finančního výboru přizváni k prohlídce objektů. Za účasti provozovatele objektu a členů komise pro realizaci majetku města si členové výboru zatím prohlédli jen prostory Junior klubu.

Pan Kareš uvedl v prvním článku o prodeji Junior klubu, že finanční výbor, již tento záměr na svém jednání projednal, avšak žádné jednání v danou dobu na toto téma ani neproběhlo.

Případným prodejem zmíněného objektu se členové finančního výboru zabývali na jednání až dne 9. dubna 2014.

Na tomto jednání chyběl například Ing. Kareš, což mě v jeho případě velice mrzí. Neboť právě na jednání finančního výboru mohl a měl ostatním členům výboru sdělit své argumenty a připomínky. Měl tak učinit ještě předtím, než je uvedl v tisku. Mohli bychom s ním diskutovat a argumentovat. Ale o pragmatickou a věcnou diskuzi pan Ing. Kareš pravděpodobně nestojí, což se bohužel nestalo poprvé. Zastupitel Ing. Kareš je sice zdatný řečník, ale o tom, co vše by a jak by se mělo při využití Junioru, či jiných objektů, udělat, dosud neprojevil na jednáních zastupitelstva sebemenší zájem. A to ani v době, kdy měl za správu městského majetku jako místostarosta města přímou zodpovědnost.

Jak se v Příbrami stalo zvykem, s tím, jak se blíží volby, snaží se opoziční zastupitelé Švenda (TOP 09) a Kareš (Příbramáci pro Příbram) na sebe všemožně upozornit. Nejnověji například tím, že straší naše spoluobčany výprodejem majetku města. Co na tom, že o věci vůbec nejednalo zastupitelstvo, které jediné může rozhodnout a kterému to také jako jedinému v souladu se zákonem přísluší. Finanční výbor je jen jeho poradním orgánem zmíněného zastupitelstva. Ten sice i přes můj nesouhlas doporučil prodej bytových i nebytových prostor, ale to neznamená, že k prodeji skutečně dojde.

Podle mých posledních informací, pronajímatel Junior klubu svou žádost o odkup tohoto majetku stáhl.

Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Redakční titulek.
Tomáš Cibulka, člen zastupitelstva a předseda Finančního výboru při Zastupitelstvu města Příbrami

Diskusní téma: Provozovatel Junioru stáhl žádost o koupi klubu (NÁZOR)

Datum: 05.05.2014

Vložil: pavel

Titulek: Úsměvné

Pan Cibulka, zastupitel města, by se pro začátek mohl zkusit naučit česky. Co takhle třeba nějaký rychlokurs gramatiky, aby jeho výplody nebyly pro smích.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.