textařské a redakční služby

Protiepidemická opatření trvají, další případy žloutenky nezjištěny

22.12.2014 15:15

K dnešku nebyl potvrzen žádný další případ akutní virové hepatitidy typu A u dětí ve školských zařízeních v Příbrami. Tuto informaci potvrdila vedoucí protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice územního pracoviště Příbram Renata Karpíšková.

Nadále ale trvají protiepidemická opatření v Základní škole Příbram, Příbram VII, 28. října 1 i v Mateřské škole Perníková chaloupka v Kutnohorské ulici.

„V termínu od 15. do 19. prosince 2014 byla provedena důkladná dezinfekce všech budov základní školy, včetně jídelny a školní družiny. Všichni zaměstnanci byli detailně seznámeni s opatřeními, která nařídila Krajská hygienická stanice. Byl zpracován rozvrh vyučovacích hodin pro žáky školy na období od 5. do 27. ledna 2015, tak aby byla splněna hygienická opatření,“ uvedl ředitel základní školy Jaroslav Kopecký s tím, že veškeré informace pro rodiče jsou průběžně zveřejňovány na webových stránkách školy.

Z důvodu epidemiologické situace se přesouvá zápis dětí do prvních tříd. Novými termíny jsou 28. a 29. ledna 2015 od 15.00 do 18.00.

Ve čtvrtek 11. prosince bylo oznámeno, že v příbramských školách onemocněly tři děti hepatitidou typu A a že v rámci lékařského dohledu byly dohledány další dva případy onemocnění. U těchto dvou případů byla následně hepatitida typu A vyloučena na základě provedených laboratorních zkoušek.

red
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.