textařské a redakční služby

Prokopská pouť připomene také 100. výročí těžního stroje na dole Anna

09.06.2014 14:05

Příbram (Příbramsko) - Před 100 lety byl na dole Anna v Příbrami umístěn parní těžní stroj Breitfeld & Daněk. Doprovodný program, který se k této události váže, bude součástí letošní 25. hornické Prokopské pouti v Příbrami, která se koná od pátku 4. do neděle 6. července.



Pouť v Příbrami patří mezi největší a nejslavnější české hornické akce tohoto druhu, součástí jsou kulturní vystoupení, kostýmované průvody, dobové scénky, pouťové atrakce i staročeské trhy a občerstvení.

Prostřednictvím pouti oslavovali příbramští horníci svého patrona sv. Prokopa. Tradice byla přerušena před rokem 1989, znovu se na ní navázalo až v roce 1990. Dnes se akce účastní horníci a hutníci z České republiky, ale i zástupci partnerských báňských měst, hornických spolků a těžařských organizací z celé Evropy.

Hornické muzeum Příbram bude mít v neděli otevřeno od 9.00 do 18.00. Návštěvníci si mohou prohlédnout industriální objekty s expozice, sfárat do podzemí nebo se projet hornickými vláčky. Vstup do expozic muzea bude za symbolickou korunu. Součástí akce bude slavnostní předání unikátního vzorku stříbra do expozice muzea.



Tip: Kompletní program najdete na našem FB profilu – www.facebook.com/pribramag.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.