textařské a redakční služby

Problémy s podzemními kontejnery pokračují (NÁZOR, FOTOGALERIE)

07.11.2014 07:22

Nebude to dlouho trvat a v Příbrami budeme mít nové podzemní kontejnery na tříděný odpad. Měly být i na náměstí na Březových Horách vedle kostela, ale to odmítli občané a památkáři. Konečné číslo bylo čtyři hnízda.

V Jiráskových sadech, na náměstí 17. listopadu, před druhou poliklinikou a na Drkolnově vedle Billy. Zjistilo se ale, že v Jiráskových sadech je v místě, kde měly být kontejnery, kanalizace. Tak zde nebudou. Při výkopových pracích na nám. 17. listopadu se narazilo zřejmě na plynové potrubí. Ani zde asi kontejnery nebudou. Zůstanou pouze na Drkolnově a u druhé polikliniky.

Podzemní kontejnery jsou ve většině měst již poměrně dlouho. Začalo se o nich mluvit i v Příbrami. Vedení města si najalo pražskou firmu, aby pro ně našla vhodná místa. To firma také udělala a místa vytipovala. Za tuto práci dostala zaplaceno 600.000 korun.

Z Prahy přijeli zaměstnanci firmy a začali vyhledávat místa, kde budou umístěny. Následně si museli zjistit, zda je možné v těchto místech hnízda vybudovat. Jestli zde nejsou kabely, vodovodní, plynové nebo kanalizační trubky.

Tyto informace jim poskytli úředníci města. Možná by bylo lacinější a rychlejší, kdyby to všechno udělali sami úředníci. Znají město lépe než zaměstnanci pražské firmy. Za ušetřených 600.000 korun mohl být opravený nějaký chodník.

A když už se na Drkolnově začaly budovat kontejnery pro tříděný odpad, mohly vedle stát také podzemní kontejnery na směsný, tedy komunální odpad. Třeba místo těch, které nebyly realizovány. Náklady by nebyly o moc větší. Zmizely by nevzhledné venkovní kontejnery a mohlo by zde být víc místa na parkování.


Redakční titulek. Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.
Vladimír Srnka, Březové Hory

Fotogalerie: Problémy s podzemními kontejnery pokračují (NÁZOR, FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.