textařské a redakční služby

Problémy s dodávkou vody měl Mníšek. Je třeba respektovat doporučení vodohospodářů

26.06.2014 09:58

Příbram (Příbramsko) - I přes mírnou zimu, která byla téměř bez sněhu, a navzdory teplému charakteru počasí je zatím ve vodních zdrojích využívaných vodohohospodářskou společností 1. SčV vody dostatek.



„Situace s dodávkami pitné vody je v naprosté většině lokalit v současné době příznivá a akutní nedostatek pitné vody zatím nikde nehrozí. K omezením odběrů pitné vody bychom přistoupili pouze v případě, že by dlouhotrvající sucha způsobila omezení vydatnosti vodních zdrojů,“ sdělila Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí 1. SčV.

Vodohospodářům ale nadělal starosti první teplý víkend na začátku června, kdy prakticky ve všech lokalitách došlo k výraznému zvýšení spotřeby pitné vody vlivem napouštění bazénů a zalévaní zahrad pitnou vodou z vodovodů. Největší potíže byly zaznamenány v obci Zvole, kde spotřeba vody v celém Mikroregionu Vrané vzrostla natolik, že přesáhla kapacitu přívodního potrubí a některé části obce tak zůstaly bez vody. Přechodné potíže s plynulou dodávkou pitné vody byly zaznamenány i ve městě Mníšek pod Brdy a obci Klínec, kde se dokonce přistoupilo k dovozu pitné vody cisternami.

„V obcích Zvole a Klínec, které jsou z hlediska dodávek vody dlouhodobě problematické, byla situace způsobena zejména nerespektováním vydaných omezení zalévání zahrádek a napouštění bazénů ze strany odběratelů. V těchto oblastech jsou obyvatelé informováni a s vedením obcí hledáme vhodné řešení na zkvalitnění dodávek,“ uvedla Blaszczyková.

Vodohospodáři apelují na odběratele, aby nebrali vydaná omezení na lehkou váhu. „V ostatních lokalitách se nám i přes zvýšenou spotřebu vody daří zajistit plynulé dodávky kvalitní pitné vody,“ doplnila Kristina Blaszczyková.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.