textařské a redakční služby

Případů okradených seniorů v Příbrami přibývá

12.05.2014 07:05

Příbram (Příbramsko) - Jednadvacetiletý muž si vyslechl podezření z přečinu krádeže. Na konci dubna dotyčný okradl osmdesátiletého muže. Senior si na parkovišti u obchodního domu Billa v Příbrami odložil dvě igelitové tašky s nákupem u pneumatik svého vozidla, které odemykal. Chvilku nepozornosti využil tento obratný zloděj a odnesl si v taškách krmivo pro kočky, salámy, pečivo, oblečení, doklady a peněženku s osmi sty korunami.



„Policisté šetří i jiný případ okradeného seniora. V úterý 6. května odpoledne šla do obchodního domu Tesco v Příbrami nakupovat devětasedmdesátiletá žena a kabelku si dložila do nákupního vozíku. Jejího nedbalého zacházení si okamžitě všiml zatím neznámý pachatel a nepozorovaně jí z kabelky ukradl peněženku s doklady a dvěma tisíci korunami,“ řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Nyní policisté vyhodnocují kamerové záznamy, které zloděje zachytily. „Je důležité mít na paměti, že peněženku a doklady bychom měli nosit v náprsní kapse, ne v zadní kapse kalhot. Ženy by neměly nechávat peněženky a cennosti na vrchu kabelky, ty by měly nosit pokud možno u těla a využívat jejich různá zapínání,“ upozornila mluvčí.

Zavazadla a kabelky bychom vůbec neměli pouštět z dohledu, nenosit je např. na zádech nebo je zanechávat v nákupních vozících.

red



Diskusní téma: Případů okradených seniorů v Příbrami přibývá

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.