textařské a redakční služby

Příbramští zdravotníci mají manuál, jak postupovat v případě výskytu eboly

31.10.2014 08:54

Středočeské krajské nemocnice v Kladně, Mladé Boleslavi Kolíně, Kutné Hoře, Benešově a v Příbrami jsou podle Odboru zdravotnictví Krajského úřadu Středočeského kraje připraveny na případný výskyt nebezpečného viru ebola.

„Krajská hygienická stanice v minulých dnech obeslala na základě pokynu hlavního hygienika ČR naše lůžková zdravotnická zařízení i praktické lékaře s aktuálními informacemi o epidemii i manuálem pro zdravotníky, jak by měli při případném podezření na infekci postupovat,“ uvedla středočeská radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová.

Krajské nemocnice a jejich hygienici zpracovávají detailní interní postupy, jak zajistit zvládnutí rizikové situace. To znamená, jak provést izolaci pacienta do příjezdu pracovníků ochrany veřejného zdraví, jak přistupovat k ohroženému pacientovi, jak předcházet panice. Důležité je také vytipování vhodných míst pro izolaci pacienta v místě prvního kontaktu. „Proto byly informace Krajské hygienické stanice zaslány také ambulantním pracovištím a nemocnice je vyvěsily viditelně pro lékaře i pacienty,“ dodala Fialová.

V některých krajských nemocnicích byly dodány sety pro základní ochranu proti infekci – filtrační masky FFP3 s elastickou těsnící linií, ochranné brýle, rukavice a kombinéza s kapucí.
Podle ředitele Krajské hygienické stanice Ivo Krýsy jsou na úrovni kraje postupy pro rychlé zajištění nemocného vytvořeny. Pacient bude umístěn do pražské Nemocnice Na Bulovce.

Od letošního 21. října Krajská hygienická stanice Středočeského kraje spolu s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy provádí na Letišti Václava Havla zdravotní kontroly osob, které pobývaly v ohrožených zemích západní Afriky a vstupují na území České republiky.

red
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.