textařské a redakční služby

Příbramští strážníci zkontrolovali 230 majitelů psů, vše bylo většinou v pořádku

13.05.2014 13:23

Od pondělí 7. dubna 2014 až do konce měsíce dubna, v ranních i odpoledních hodinách, prováděla Městská policie Příbram preventivní kontroly nad dodržováním Obecně závazné vyhlášky města Příbram č. 5/2005, o čistotě ulic  a  jiných  veřejných  prostranství,  o  ochraně  veřejné  zeleně  a  o  pohybu  psů  na  veřejném  prostranství, se  zaměřením  na dodržování pravidel pro pohyb psů a znečišťování veřejného prostranství.

Strážníci se při své preventivní pochůzkové činnosti na území města Příbram zaměřili na lokality Příbram I. až IX. Celkem bylo zkontrolováno přes 230 občanů venčící své čtyřnohé miláčky. Porušení uvedené vyhlášky bylo na místě řešeno v několika případech uložením blokové pokuty, převážně však měli majitelé vše v naprostém pořádku.  

Strážníci také kontrolovali, zda mají občané řádně své pejsky přihlášeny  a  zda mají pro rok  2014 dle  vyhlášky  č.  3/2010 o místním poplatku ze psů, zaplacený poplatek.  Poplatek se platí  ze psa staršího třech měsíců  a rovněž je poplatník povinen nejpozději pejska přihlásit do 15 dnů od jeho  nabytí. Poplatek je  nutné uhradit  vždy do  31. března kalendářního roku  a to přímo na pokladnách MěÚ Příbram či bezhotovostním převodem. Majitel pejska obdrží po provedené platbě barevnou nálepku pro konkrétní kalendářní rok.

Povinností majitele psa je podle uvedených vyhlášek zajistit, aby pes známku nosil, případně byl označen čipem, dále vodit psy pouze na vodítku a vyjma malých plemen opatřit psa náhubkem. Zároveň je majitel povinen uklízet zmíněné exkrementy.

Tyto  kontroly strážníci  namátkově  provádějí  během své  činnosti i mimo tuto  akci. Pokud se  občané  ve svém  okolí setkají s někým, kdo by výše uvedené předpisy porušoval, mají možnost obrátit se na bezplatnou linku 156, nebo na svého strážníka­okrskáře. Veškeré potřebné informace také lze najít na webových stránkách Města Příbram.


Redakční titulek.
Luboš Řezáč, zástupce velitelky MP Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.