textařské a redakční služby

Příbramští strážníci začali kontrolovat kola podle registru bicyklů

02.04.2014 16:10

Příbram (Příbramsko) - Příbramští radní schválili smlouvu o spolupráci s firmou Cerek, která provozuje Centrální registr jízdních kol pro Českou republiku.



„Tato spolupráce zajistí strážníkům Městské policie Příbram přístup do centrálního registru jízdních kol, a strážníci tak budou moci snadněji nalézt jednak majitele jízdního kola, tak také ztracené či odcizené jízdní kolo,“ vysvětlil mluvčí příbramské radnice Ondřej Šlechtický.

V systému budou moci strážníci nalézt již registrovaná jízdní kola u společnosti Cerek. Zájemci, kteří si jízdní kolo budou chtít zaregistrovat, mají možnost prostřednictvím internetových stránek společnosti. Strážníci začnou tuto službu využívat formou zkušebního provozu od dubna 2014.

Náklady na pokrytí této služby budou město stát 1500 korun ročně a budou hrazeny z rozpočtu příbramské městské policie, konkrétně z prostředků určených na prevenci kriminality.

Podle starosty města Pavla Pikrta se jedná o velice užitečnou službu, kterou bude moci město Příbram využívat především pro potírání drobné kriminality a touto službou se zároveň rozvine program prevence kriminality o další dílčí projekt.

sdb



Diskusní téma: Příbramští strážníci začali kontrolovat kola podle registru bicyklů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.