textařské a redakční služby

Příbramští pábitelé se sejdou v kině i na svatohorském gymnáziu

03.03.2014 16:18

Gymnázium pod Svatou Horou oslaví 100. výročí narození Bohumila Hrabala. Spolu s kinem připravilo pět filmů na motivy Hrabalových povídek a novel. Filmový klub „Příbramské pábení“ začne již v úterý 4. března v 17.00 filmem Ostře sledované vlaky, filmový klub je opět určen nejen studentům, ale i široké veřejnosti.

Diváci se mohou dále těšit na filmy Perličky na dně (25. 3.), Skřivánci na niti (15. 4.), Sběrné surovosti (20. 5.) a Postřižiny (17. 6.). Kde to bude možné, půjde o promítání analogové, tedy z filmového kotouče, a nikoli z nosiče DVD.

V pátek 28. března v 15.00 na Gymnáziu pod Svatou Horou proběhne za podpory Knihovny Jana Drdy Maraton čtení z knih Bohumila Hrabala, na kterém přislíbili účast herci Divadla Antonína Dvořáka, učitelé a studenti gymnázia, ale zapojit se do čtení bude moci každý. Číst budeme povídky a novely až do 15.00 druhého dne. Najde se i chvíle pro odpočinek hlasivek, zpříjemněná poslechem kapely.

Dovolujeme si proto všechny pozvat na Gymnázium pod Svatou Horou, Balbínova 328 v Příbrami, kde akce 28. března proběhne, neboť i toto místo je tak trochu symbolické, Bohumil Hrabal se totiž v Balbínově ulici, ale té brněnské narodil.

Redakční titulek.
Tomáš Bílek, Gymnázium pod Svatou Horou

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.