textařské a redakční služby

Příbramští gymnazisté strávili týden v soukromé anglické škole. A byl to zážitek (FOTOGALERIE)

08.10.2014 06:52

V září završil projekt KES vedený na Gymnáziu Příbram, Legionářů, pedagožkou Hanou Kuchyňkovou první ročník spolupráce s partnerskou školou Krále Edwarda VI. v anglickém Southamptonu formou reciproční návštěvy dvou pedagogů a skupinky studentů z Gymnázia Příbram na tamější škole.

Učitelé i studenti měli možnost se opět setkat se svými anglickými protějšky a v rámci bohatého programu jak zažít prostředí anglické soukromé výběrové školy a život v anglických hostitelských rodinách, tak i poznat místní pamětihodnosti.

Možnost být přímo ve vyučování, volně se pohybovat po škole a mluvit s anglickými pedagogy v prostředí vysoké úrovně materiálního i personálního zabezpečení je úžasná zkušenost, která rozhodně rozšiřuje obzory.

Hlavními rozdíly není jen jiný systém britského školství a fakt, že studenti nosí uniformy, ale také například minimální absence, jelikož povinnost platit školné (15 000 liber ročně) vytváří velký pocit zodpovědnosti a také pocit hrdosti a příslušnosti k této školní instituci.

K nevšedním zážitkům určitě také patří tradiční anglická snídaně ve školní jídelně, jízda školním minibusem, který si mohou učitelé půjčit a sami řídit, anebo typické ranní shromáždění, které se koná třikrát týdně a na němž také čeští gymnazisté anglicky promluvili k tisícovce studentů a padesátce pedagogů. Velkým potěšením je vědomí, že naši studenti jazykově obstáli a aktivně se účastnili výuky.

Tímto prvním ročníkem úspěšné kulturní výměny se pro naši školu v rámci tohoto projektu otevřela s King Edward VI School možnost dlouhodobé spolupráce. Projekt je realizován za finanční podpory Města Příbram.

Redakční titulek.
Marcela Hašková, Gymnázium Příbram, Legionářů

Fotogalerie: Příbramští gymnazisté strávili týden v soukromé anglické škole. A byl to zážitek (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.