textařské a redakční služby

Příbramští betlemáři by mohli mít konečně své prostory

15.08.2014 09:07

Betlemářství Příbram. Spolek Příbramští betlemáři by se mohl zanedlouho dočkat nových prostor, ve kterých by mohl dlouhodobě působit a také trvale deponovat unikátní exponáty. Příbramská radnice jim totiž nabídla k pronájmu několik místností v někdejší základní škole v Žežické ulici.

Podle aktuálního záměru pronájmu by zde betlemáři mohli využívat 260 metrů čtverečních ve třetím pavilonu, které jsou nyní členěny do tří učeben a dvou kabinetů.

Záměr je vyhlášen přímo pro betlemáře, ale přihlásit se mohou i potenciálně další zájemci. Ti by museli předložit nabídku do 1. září letošního roku. Rada si ovšem vymínila, že v tomto případě bude posuzovat záměr, a nikoliv nabídkovou cenu. Lze tedy předpokládat, že příbramští betlemáři dostanou případně přednost.

Spolek představuje jednu z nejvýznamnějších organizací v Česku, která se věnuje betlemářství. Ostatně Příbramsko platilo za největší betlemářský region. Příbramští betlemáři dlouhodobě neúspěšně žádali město o adekvátní prostory. To jim si nabízelo různá místa, která ale spolek odmítal akceptovat.

Vyjádření spolku Příbramští betlemáři se nám nepodařilo získat.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.