textařské a redakční služby

Příbramské gymnázium má nejlepší webový magazín v kraji

06.05.2014 13:00

Vyšší odborná škola publicistiky v Praze vyhlašovala ve čtvrtek 24. dubna v Divadle Komedie soutěž Školní časopis roku. GymTV, školní televize Gymnázia Příbram, Legionářů, se do soutěže zapojila v kategorii webových magazínů. V rámci Středočeského kraje ve své kategorii získala první místo a postupuje do celorepublikového kola.



GymTV totiž vedle přípravy pravidelného měsíčního školního televizního zpravodajství spravuje vlastní webové stránky na adrese gymtv.pb.cz, které jsou malým zpravodajským portálem školy. Redaktoři a externí spolupracovníci z řad žáků a učitelů školy tam přispívají články a fotografiemi z událostí a akcí, které se ve škole odehrávají.

V rámci předávání se konaly také workshopy, které studentům přiblížily některá zajímavá místa novinářské práce. V nabídce byly například workshopy se čtecím zařízením nebo hry s češtinou v médiích.

V odpoledních hodinách na tento program navázal publicistický festival Všemi směry, který letos oslavil 10. výročí. Tématem festivalu bylo hledání mediálních superhrdinů a mnoho takových hrdinů přišlo na besedy, které probíhaly až do večerních hodin. Objevila se zde známá jména jako například Jakub Železný, Barbora Tachecí nebo Bohdan Bláhovec.

Michaela Synková, Gymnázium Příbram, Legionářů



Diskusní téma: Příbramské gymnázium má nejlepší webový magazín v kraji

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.