textařské a redakční služby

Příbramské děti se učily základy dopravní výchovy a zdravovědy

12.06.2014 08:57

Příbram (Příbramsko) -  Děti, které navštěvují Mateřskou školu v ulici 28. října v Příbrami, měly minulý týden zpestřenu výuku o dopravní výchovu, zdravovědu a první pomoc. Také se mohly projet na kole či koloběžce po dopravním hřišti.



„Cílem bylo navázat na úspěšné první kolo, kterého se zúčastnily pouze některé příbramské školky. Jelikož jsme chtěli vyjít vstříc všem mateřinkám a zájem ředitelek a hlavně dětí byl velký, rozhodli jsme se akci zopakovat,“ řekla ředitelka mateřské školy Jaroslava Ševčíková. Děti byly za své správné poznatky odměňovány drobnými pozornostmi.

Akce se zúčastnil také příbramský starosta Pavel Pikrt: „Jsem velice rád, že se pro naše předškoláky podobné akce konají. Znalost dopravní výchovy a zdravovědy by neměla být omezena věkem a základy by měli znát i ti nejmenší.“

Přítomni byli také noví asistenti prevence kriminality, kteří na území města Příbram působí coby terénní pracovníci od konce května. Asistenti byli dětem představeni a byla jim popsána jejich činnost a funkce ve městě. Právě na ně se lidé mohou obracet s nejrůznějšími podněty, které asistenti dále předají městské policii či dalším složkám města.  

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.