textařské a redakční služby

Příbramská nemocnice bude nabádat k mytí rukou

28.04.2014 10:56

Příbram (Příbramsko) - Pátý květen patří každoročně Dni hygieny rukou, který je součástí iniciativy Světové zdravotnické organizace.

„Mytí rukou je přitom jedním z nejlehčích a nejjednodušších způsobů jak se vyhnout mnoha přenosným onemocněním chřipkou počínaje a nozokomiálními infekcemi konče. Klíčový význam důsledné hygieny rukou v nemocničních zařízeních dokládá mimo jiné také americká studie SENIC, podle níž může tato forma prevence zamezit až 30 % všech nozokomiálních infekcí,“ řekl ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada.



V nemocničním prostředí se totiž vyskytují kmeny bakterií, které se postupně vlivem časté dezinfekce a také v důsledku užívání antibiotické léčby, dokázaly těmto opatřením přizpůsobit a jsou vůči nim stále více odolné. O to těžší je pak léčba onemocnění, které tyto odolné kmeny bakterií způsobí. Nozokomiální infekce, tedy infekce získané během pobytu v nemocničním zařízení, značně prodražují léčbu, prodlužují dobu hospitalizace a mohou i vážně ohrozit život pacienta.

Letos se ke Dni hygieny rukou připojí 5. května i příbramská nemocnice. „Připravili jsme pro naše pacienty, jejich blízké a další veřejnost osvětovou akci, která bude probíhat na několika místech nemocnice najednou,“ uvedl Holobrada.

Pacienti a návštěvníci nemocnice se budou moci dozvědět, kde a proč je k dispozici dezinfekce na ruce, jak a kdy se používá, co udělat při vstupu na oddělení nebo jaká jsou rizika kontaminace rukou.

Den hygieny rukou proběhne v Oblastní nemocnice Příbram od 7.30 až do 15.00 odpoledne v prostorách hlavní recepce a ambulantních čekáren a na lůžkovém oddělení šestinedělí a oddělení dětském.

red
 



Diskusní téma: Příbramská nemocnice bude nabádat k mytí rukou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.