textařské a redakční služby

Příbramská charita použije výtěžek sbírky na rehabilitační pobyt svých klientů

08.01.2014 12:51

Příbram (Příbramsko) - Příbramská charita chce využít prostředky získané z takzvané Tříkrálové sbírky na úhradu nákladů rehabilitačního a rekondičního pobytu pro klienty Farní charity Příbram, kteří jsou částečně nepohybliví a odkázáni na pomoc ostatních.

Tříkrálová sbírka potrvá do 12. ledna a místní charita nakonec obdrží 65 % vybraných financů.

Příbramská část sbírky odstartovala v pondělí, kdy se uskutečnil tradiční Tříkrálový průvod. Tři krále přivítali před radnicí zástupci města a starosta Pavel Pikrt, který napsal na dveře radnice symboly K+M+B. Na prostranství před budovou již čekalo několik stovek rodičů a dětí, další se k průvodu připojili cestou (snímky si můžete prohlédnout na facebook.com/pribramag).

Průvod v čele s králi Kašparem, Melicharem a Baltazarem, kteří jeli jako vždy na velbloudech, vyrazil po své trase, která vedla přes Jiráskovy sady a Pražskou ulici a zakončena byla na náměstí T. G. Masaryka.

Zde nejprve Tři králové předali malému Ježíškovi dary – zlato, kadidlo a myrhu. Poté se slova ujal starosta města Pikrt a vzápětí ho doplnil páter Jindřich Krink. Ti přivítali všechny návštěvníky v novém roce, hovořili o svátku Tří králů a zmínili některé z tradic, které se k tomuto dni vztahují. Poté Tři králové rozdali dětem ovoce. Následovalo vystoupení dětí ze Starého Plzence.

sdb

Diskusní téma: Příbramská charita použije výtěžek sbírky na rehabilitační pobyt svých klientů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.