textařské a redakční služby

Příbramská Bedna slaví půlkulatiny a otevírá své dveře veřejnosti

05.03.2015 10:50

Občanské sdružení Ponton pořádá den otevřených dveří nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Bedna. V rámci tohoto dne Bedna oslaví 5 let svého provozu. Akce se uskuteční ve čtvrtek 12. března 2 015 od 14.00 do 18.00 a je přístupná široké veřejnosti.

Jak to v Bedně vlastně vypadá? Má práce s mladými lidmi smysl? Kdo v Bedně pracuje a kdo ji navštěvuje? Na tyto a podobné otázky dostanou návštěvníci odpověď v rámci již každoročního dne otevřených dveří v Bedně. „Máme radost, že můžeme společně letos oslavit už 5 let provozu Bedny a těšíme se na všechny, kdo se chtějí podívat, jak to u nás vypadá nebo se zajímají o to, jak konkrétně pracujeme s dětmi a mladými lidmi,“ zve veřejnost koordinátorka projektu Magdaléna Kočová.

A co zajímavého ještě návštěvníky v Bedně čeká? „Již tradičně se návštěvníci mohou těšit na krátké video, které jsme v Bedně natočili ve spolupráci se studenty příbramského gymnázia – GymTV. Jedná se o zbrusu nový Bedna klip, ve kterém se dozvíte, jak vidí Bednu děti a mladí lidé, kteří pravidelně využívají její služby,“ dodává Kočová. Během odpoledne vystoupí známý, mladý tanečník Jimi Jme a svou účast přislíbil také fotograf Dereck Hard, který tvoří publikace o mladých umělcích z ulice.

„Letošní rok bude ještě připraven speciální dopolední program pro hosty z řad našich dlouhodobých podporovatelů a spolupracujících subjektů. Představitelům města Příbram a zástupcům Středočeského kraje budeme prezentovat, jak se nám daří práce s dětmi a mladými lidmi, a co je v Bedně nového,“ vysvětlil Jakub Václavů, ředitel organizace. Na programu nebude chybět ani již zmiňovaný Bedna klip.

Bedna je sociální služba, určená pro děti a mládež ve věku od 11 do 20 let, které tráví rizikově svůj volný čas, anebo jsou ohroženy sociálním znevýhodněním. V současné době ji využije v průměru 37 dětí a mladých lidí denně. Zařízení nabízí svým klientům bezplatný prostor pro trávení volného času, poradenství, podporu v obtížných situacích a možnost doučování. V Příbrami působí od roku 2010 a od ledna roku 2015 začal v rámci NZDM Bedna fungovat také terénní program pro děti ve věku 6–13 let.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.