textařské a redakční služby

Příbram uvažuje o nákupu nových dohlížecích kamer

15.01.2015 10:33

Příbram provozuje městský dohlížecí systém, jehož součástí jsou kamery a obslužné centrum. Část kamer je digitálních, část pracuje na bázi zastaralého analogového systému. Starší kamery jsou pomalejší, nejsou tak operativní a rozlišení není ideální.

Kamerový systém v Příbrami funguje od roku 1998, momentálně je v provozu 16 ze 17 kamer. Jedna kamera je z důvodu rekonstrukce domu sejmuta. Kamery ve městě, resp. obrazy z nich, na sebe navazují. „Když budeme sledovat delikventa z náměstí TGM, můžeme jej sledovat přes půl města,“ uvedl Řezáč.

Podle příbramských radních je současný kamerový systém zastaralý. Chystají se proto vypsat výběrové řízení na nového dodavatele.  „Musíme celý systém nastavit znovu. Věřím, že se podaří v rozpočtu najít prostor pro jeho obnovu,“ uvedl příbramský starosta Jindřich Vařeka.

A jaká je představa ideálního pracoviště podle zástupce velitelky Městské policie Příbram Luboše Řezáče? „Mělo by to být přehledné pracoviště nejlépe typu půlkruhového pultu, kde by obsluha měla vše po ruce. Momentálně máme dva typy kamer, které mají i dva druhy ovládání. Chtělo by to sjednotit tak, aby mohl strážník operativně a rychle zasáhnout do systému při vzniku mimořádných událostí.“

sdb
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.