textařské a redakční služby

Příbram poskytne peníze na projekt pro lidi bez přístřeší

06.03.2015 07:24

Příbramští radní schválili poskytnutí finančního příspěvku na výkon sociální služby Terénní program Farní charity Beroun pro město Příbram v roce 2015. Služba s cílem pomoci osobám bez přístřeší je poskytována jedenkrát týdně.

„Tato sociální služba fungovala na území našeho města již v roce 2014 a byla vyhodnocena jako účelný preventivní nástroj pomoci klientům bez podpory rodinného zázemí,“ uvedl vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví příbramského městského úřadu Robert Dikan.

V loňském roce byla služba poskytována dva dny v týdnu, a to díky spolufinancování individuálního projektu Středočeského kraje. Pro rok 2015 ale nebylo výběrové řízení na tento typ služby vypsáno a bez finanční spoluúčasti města tak není v možnostech poskytovatele zajistit působení této specifické služby v Příbrami.

„Poskytnutí finančního příspěvku městem Příbram je klíčové k zajištění kontinuálního působení sociální služby Terénního programu Farní charity Beroun v Příbrami i v roce 2015,“ uvedla místostarostka Alena Ženíšková a dodala, že je nutné v návaznosti na terénní program rovněž podpořit další rozvoj služeb preventivního charakteru a také služeb určených osobám bez přístřeší.

Místostarostka dále vysvětluje, že v momentální situaci, kdy se pracuje na koncepci denního centra pro lidi bez přístřeší, je škoda rušit něco, co je nějakým způsobem nastaveno a funguje.

„Lidé bez domova jsou již na tuto službu poskytovanou Farní charitou Beroun navyklí. Postupně ale její fungování bude přebírat Oddělení sociální prevence a kurately,“ uvedla Ženíšková a dodala: „O zřízení nízkoprahového denního centra pro bezdomovce s noclehárnou usiluji již delší čas. Tuto službu je nutné nastavit tak, abychom mohli navázat na terénní služby Farní charity Beroun a ve výsledku měli otázku jak pomoci lidem bez domova v Příbrami vyřešenu.“

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.