textařské a redakční služby

Příbram dnes slaví, společně s dalšími městy světa

31.10.2014 10:33

Poslední říjnový den je Světovým dnem měst, minulý rok o tom rozhodlo Valné shromáždění OSN. Letošním tématem je řízení transformace měst.

Hlavní slavnosti, spojené s dnešním svátkem, se konají v čínské Šanghaji. Program OSN pro lidská sídla (UN-Habitat), který témata pro Světový den měst vyhlašuje, chce letos připomenout urbanizaci jako faktor rozvoje měst na celé planetě a podpořit mezinárodní spolupráci, která pomáhá čelit globálním výzvám i příležitostem.

Letos v září byly oficiálně zahájeny přípravy na třetí konferenci OSN o bydlení a udržitelném rozvoji měst Habitat III, která se bude konat v roce 2016 a které se zúčastní zástupci téměř 200 členských států OSN.

Program OSN pro lidská sídla (UN-Habitat) existuje od roku 1976, kdy se v kanadském Vancouveru uskutečnila první světová konference Habitat. Hlavními cíli tohoto programu jsou podpora přístupu k bydlení, snaha zlepšit životní podmínky ve městech a řešit problémy městské chudoby.

Jde tedy o nejnaléhavější cíle globálních diskusí, včetně hledání nových forem financování a získávání prostředků pro činnost řídící rady i programu jako celku.

red
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.