textařské a redakční služby

Při rekonstrukci na plaveckém bazénu se zcela změní metoda vytápění

25.04.2014 12:27

Příbram (Příbramsko) - Již před několika měsíci jsme vás informovali, že se chystá rekonstrukce kotelny plaveckého bazénu. Nyní akce nabývá konkrétnějších kontur, protože příbramský starosta Pavel Pikrt včera podepsal zadávací dokumentaci.



Z ní vyplývá, že předmětem zakázky je výměna stávajících parních a primárních topných systémů a výměna současných cirkulačních vzduchotechnických jednotek za jednotky s rekuperací.

Výměna kotlů by měla zajistit citelnou ekonomickou úsporu za nákup a výrobu energií pro provoz plaveckého bazénu, sauny, sportovní haly a zázemí. Současně by mělo dojít ke zlepšení teplené pohody v prostorách objektu, na to si v minulosti někteří návštěvníci stěžovali.

Tato akce vyjde veřejné rozpočty na maximálně 11 milionů korun, resp. jde o sumu určenou společností Tempoterm, která zpracovala projektovou dokumentaci.

Zdrojem topné vody pro vytápění, teplé užitkové vody, VZT a ohřev bazénové vody bude teplovodní plynová kotelna, která bude vybavena sestavou tří plynových kondenzačních kotlů (každý o výkonu 400 kW). Kotelna tak zcela nahradí dosavadní kotle na páru. Ekvitermní regulace teploty topné vody je navržena v několika směšovaných větvích pro vytápění objektu. Teplá užitková voda bude připravována ve dvou výměnících a dvou zásobnících.

sdb
 



Diskusní téma: Při rekonstrukci na plaveckém bazénu se zcela změní metoda vytápění

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.