textařské a redakční služby

Při budování nové mateřské školky se vykácí většina stromů a zahrada vystříká Roundupem

03.02.2014 13:16

Příbram (Příbramsko) - Již jsme vás informovali o tom, že na náměstí Dr. Theurera v Příbrami vznikne nová mateřská škola pro 36 žáků, která by mohla fungovat v souladu s waldorfskou pedagogikou.

V současnosti je vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavby. Podle projektové dokumentace bude na zahradě vykáceno celkem 13 stromů. Dvanáct kusů je údajně poškozených nebo jde o náletové dřeviny, jeden je suchým torzem. Ze zahrady také zmizí křoviska a dojde k odplevelení zahrady pomocí herbicidního přípravku Roundup, jehož používání kritizují ekologické organizace.

Ke stromům, které zůstanou na zahradě, přibude nová výsadba v podobě tří višní, jednoho javoru a tří thují. Podél jedné strany pozemku bude vysázen ptačí zob.

Co se týká stavebních úprav, počítá se zejména s demolicí současné zděné přístavby ve dvoře a likvidací některých vnitřních zdí v přízemí a prvním patře, které budou nahrazeny novými v souladu s navrženou dispozicí. Dále se vymění okna a dveře a budou instalovány sádrokartonové podhledy a položeny nové podlahy . Zvenku bude k dispozici únikové schodiště. Budova bude kompletně zateplena a rekonstruovány budou i inženýrské sítě.

Předpokládaná cena zakázky činí asi 8,5 milionu korun, firmy mohou podat své nabídky do 17. února.


Tip: Jak vypadá současná a má vypadat budoucí zahrada, si můžete prohlédnout na našem FB profilu: www.facebook.com/pribramag.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.