textařské a redakční služby

Při Běhu Kovohutěmi padaly nové rekordy (FOTOGALERIE)

16.09.2014 07:51

Běh Kovohutěmi. V sobotu 13. září se uskutečnil již 44. ročník Běhu Kovohutěmi, který pořádá na fotbalovém stadionu TJ Kovohutě a v okolí stejnojmenný Atletický oddíl a společnost Kovohutě Příbram.

Hlavní závod na 12.322 metrů ze Lhoty u Příbramě, přes Sádek, Drahlín, Obecnici, Oseč a Nové Podlesí zpět na hřiště ve Lhotě (podruhé jako Memoriál Karla Zemka) vyhrál celkově stejně jako loni dvacetiletý Lukáš Pomezný z Atletiky Písek v čase 42:13 (přesně o 1 minutu lépe než minule).

V kategorii žen byla časem 46:39 zlatá Tereza Čapková, londýnská olympionička (1500 m) z Příbrami v barvách VSK Praha, která vytvořila dámský rekord, když překonala o 50 sekund dosavadní nejlepší čas letos nestartující čtyřnásobné vítězky Radky Churaňové z loňského roku (47:29). Tereza Čapková na Běhu Kovohutěmi již vyhrála čtyřikrát závod mílařek v letech 2003 až 2006. Mužský rekord drží časem 38:53,23 Jindřich Linhart z roku 1990 (22. ročník).

Příznivého počasí využilo k účasti celkem 449 běžců (doběhnuvších) – z toho bylo 292 účastníků (rekord) v kategoriích mládeže a 157 dospělých (134 hlavní závod) závodníků. Jde o druhý nejvyšší počet závodníků v 44leté historii – více jich bylo jen v roce 1988 při 20. ročníku – 492 (279 mládežníků bylo letos překonáno; 213 dospělých) – loňský ročník se 425 závodníky byl tedy překonán a klesl na třetí místo.

Letos potřetí se mohli běžci přihlásit předem prostřednictvím registračního formuláře na internetových stránkách – toho využilo celkem 125 sportovců (od 14. srpna do 10. září).

Poosmé organizátoři připravili k Běhu tzv. Den Kovohutí pro celé rodiny, kde byly k dispozici bezplatné atrakce pro děti a dospělé – skákací hrad, lití olova, ražba olověných medailí, vystoupení kynologů se cvičenými psy (vystoupení mažoretek muselo být zrušeno kvůli onemocnění velkého množství dívek), fotbalová exhibice mládeže, ukázka výrobků (diabolky, pájky), prohlídky podniku vč. hutnického muzea (v rámci Běhu Kovohutěmi i Dne železnice) a nově zvláštní vlakové spojení (nahradilo tradiční svozový autobus) s označením „huťský expres“, které zajišťovalo odvoz závodníků, diváků i ostatních zájemců (Den železnice) z Příbrami do Kovohutí a zpět.

V historickém železničním nákladním voze i na příbramském nádraží celý den probíhal sběr elektroodpadu včetně osvětlovacích zařízení (zářivky, úsporky, výbojky; klasické žárovky) a dalších zájmových odpadů (olověné baterie, malé baterie, víčka na charitu) pro Kovohutě.

Běh Kovohutěmi takto spolupracuje s občanským sdružením Rakovnicko-Protivínská dráha, které organizovalo toto vlakové spojení v rámci Dne železnice v Příbrami 13. září 2014.

V den Běhu Kovohutěmi 13. září firma vykupovala nefunkční odpadní olověné autobaterie za zvýšené akční ceny a odebírala zdarma zmíněné zájmové odpady – tyto ekologické služby nabízí Kovohutě nepřetržitě 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Firma také upozornila přítomné na soutěž ve sběru odpadů o ceny – toto kolo soutěže končí 10. ledna 2015 a další budou následovat.

Běh Kovohutěmi je součástí Brdského běžeckého poháru.

red

Fotogalerie: Při Běhu Kovohutěmi padaly nové rekordy (FOTOGALERIE)

/album/fotogalerie-pri-behu-kovohutemi-padaly-nove-rekordy-fotogalerie-/dsc-9039-mladezstart-jpg/
/album/fotogalerie-pri-behu-kovohutemi-padaly-nove-rekordy-fotogalerie-/dsc-9525-starthl-zavodu-jpg/
/album/fotogalerie-pri-behu-kovohutemi-padaly-nove-rekordy-fotogalerie-/dsc-9558-mladezstupne-jpg/
/album/fotogalerie-pri-behu-kovohutemi-padaly-nove-rekordy-fotogalerie-/dsc-9698-vitez-jpg/
/album/fotogalerie-pri-behu-kovohutemi-padaly-nove-rekordy-fotogalerie-/dsc-9735-vitezka-jpg/
/album/fotogalerie-pri-behu-kovohutemi-padaly-nove-rekordy-fotogalerie-/dsc-9991-stupnezeny-3nej-4a5do34let-jpg/
/album/fotogalerie-pri-behu-kovohutemi-padaly-nove-rekordy-fotogalerie-/dsc-x0014-stupnemuzi-5nej-jpg/

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.