textařské a redakční služby

Přestavba kotelny plaveckého bazénu vyjde na 11 milionů korun

27.01.2014 07:19

Příbram (Příbramsko) - Volání některých návštěvníků příbramského bazénu (i zastupitelů, opakované stížnosti vznášel například Petr Kareš) po lepších službách zejména v oblasti teploty vody by mohla být vyslyšena.

Sportovní zařízení Příbram, které bazén provozují, hledají skrze svého zřizovatele – město Příbram – dodavatele stavebních prací, kterými jsou rekonstrukce kotelny, topného systému a technologických zařízení objektu plaveckého bazénu.

Stavební práce, které jsou v projektu rozpočtovány částkou přesahující jedenáct milionů korun, zahrnují také výměnu kotlů.

Důvody pro výměnu jsou nasnadě. Objekt plaveckého bazénu vznikl před přibližně 40 lety a v té době instalované technologické vybavení nesplňuje současné požadavky, i když v průběhu let došlo k několika rekonstrukcím.

Současné parní nízkotlaké kotle by tak měly být nahrazeny plynovými kondenzačními, výměna zahrnuje primární topný systém a nová vzduchotechnická soustava by měla být schopna rekuperace.

Naznačená investice má zaručit to, že se nejen zlepší služby pro veřejnost, ale především dojde k výrazné ekonomické úspoře při nákupu či výrobě energií pro zabezpečení provozu bazénu, sportovní haly, sauny a zázemí.

Podle představy radnice by k rekonstrukci mělo dojít v průběhu léta letošního roku, kdy se návštěvníci přesouvají do venkovního bazénu.

sdb
 

Diskusní téma: Přestavba kotelny plaveckého bazénu vyjde na 11 milionů korun

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.