textařské a redakční služby

Nová školka má být waldorfská, fungovat začne až od ledna 2015 (AKTUALIZOVÁNO)

22.02.2014 09:31

Příbram (Příbramsko) - Již jsme vás v minulosti informovali o vzniku nové mateřské školky na náměstí Dr. J. Theuera v Příbrami. Město včera oficiálně potvrdilo, že bude zaměřena na waldorfskou pedagogiku.

Přestavba stávající budovy bude stát 11 milionů korun. „Celkové náklady na projekt jsou podle rozpočtu 11,217.226 korun, z toho jsou celkové způsobilé výdaje projektu 11,197.201 korun a nezpůsobilé 20.025 korun,“ uvedl radní Juraj Molnár.

„Jsme rádi, že se nám podařilo uspět s projektem v rámci Regionálního operačního programu Střední Čechy. Díky tomu získáme téměř devět milionů z dotace, což je 80 procent nákladů, tedy možné maximum,“ dodala příbramská zastupitelka Jiřina Kaiserová. Firmy mohly podávat nabídky do výběrového řízení do tohoto pondělí, výsledky zatím nejsou oficiálně známy.

Rekonstrukce bude probíhat od dubna toho roku a hotovo by mělo být v září. Školka tak bude mít posunutý zápis a podle představ města má začít fungovat až od ledna 2015.

Vedení radnice se v loňském roce dostalo do sporu s částí rodičů, kteří chtěli své dítě zapsat na mateřskou školu, která by umožňovala výuku v rámci waldorfské pedagogiky. Město nejdříve avizovalo, že taková bude jedna ze školek v ulici Žežická. Vedení města pak ale náhle změnilo více než rok potvrzované stanovisko a obě školky byly koncipované jako klasické.

Rodiče si stěžovali, že čekali na otevření právě školky v Žežické, která měla vlivem toho, že nebyla ještě dobudována, odložený termín zápisu. Někteří kritici radnice dávali celou věc do souvislosti s neshodami mezi vedením města a Společností Waldorfské školy Příbram v čase, kdy na waldorfskou školu nastupovala nová ředitelka Alena Mašiková. Ta nakonec ani ne po roce rezignovala na svůj post a poté vyhrála výběrové řízení na ředitelku v ulici Bratří Čapků. Tato škola v době konkurzu ještě právně neexistovala, začala oficiálně fungovat až v lednu tohoto roku.
sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.