textařské a redakční služby

Přednášky prevence kriminality: Studenti si budou náklady částečně hradit

08.03.2014 18:35

Praha - Pobytových seminářů, kde se bude přednášet o prevenci kriminality, se mají zúčastnit studenti ze všech středočeských středních škola a odborných učilišť. První turnus se uskuteční od 31. března do 4. dubna letošního roku. Informoval o tom kraj, který v minulosti oznámil, že podobnou aktivitu chce pro studenty zavést (starší článek ZDE).

Kraj chce vozit studenty do rekreačních center v Jizerských horách a Třech Sekerách u Mariánských Lázní. Zde jim budou lektoři krajského úřadu, příspěvkových organizací nebo Policie ČR vštěpovat informace o trestní odpovědnosti, získají poznatky o činnosti policistů a strážníků a budou se seznamovat s projekty prevence kriminality.

Podle představ kraje si studenti osvojí také to, jaká rizika představují návykové látky či virtuální komunikace, jak funguje veřejná správa, co je finanční gramotnost či jaké jsou formy šikany.

Kraj pro tuto aktivitu využívá ubytovací zařízení, která spravuje Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb v Příbrami.

Studenti budou mít zajištěnu celodenní stravu. „Na úhradě nákladů na ubytování a stravování se bude podílet kraj. Účastník kurzu bude hradit jen doplatek ve výši 100 korun za jeden den. Za celý týdenní pobyt tak studenti zaplatí 500 korun. Vedle odborného programu budou připraveny také výlety do okolí,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.