textařské a redakční služby

Předčasná radost příbramských oponentů z Řihákova konce na kraji (GLOSA)

20.06.2014 17:27

Vývoj posledních mála měsíců a zejména posledních dní ukazuje, že pozice Josefa Řiháka je oslabena natolik, že může skončit jako hejtman.

Zejména u některých obyvatel Příbrami to vyvolává pocity velkého zadostiučinění, snad i radosti. Pokud by ale Řihák opravdu skončil jako hejtman, otvírá se po podzimních volbách prostor pro jeho opětovné starostování v Příbrami.



To by pro Příbram byl ten horší z možných scénářů. Řihákovi a jeho přikyvujícím věrným (někteří z nich jsou v hledáčku policie) se podařilo nebývale rozdělit příbramskou veřejnost, kritici byli (a stále i jsou, viz jednání zastupitelstva) napadáni nevybíravým způsobem, byla nastolena komunikace kombinující sebeprezentaci a populismus, řada věcí podléhala řízení jednoho člověka…

Současné vedení radnice bez Řiháka nemá zkušenosti z vysoké politiky charakterizované ostrými lokty i slovníkem, a proto působí podstatně konsensuálněji (pomineme-li některé verbální projevy místostarosty Šedivého). Navíc více funguje jako tým, za Řiháka šlo o one-man show, což mu nakonec na kraji vytýkají i jeho spolustraníci.

Je sice evidentní, že Řihák do dění v Příbrami výrazně zasahoval i coby hejtman (je už jedno, jestli tomu budeme v případě konkrétních lidí říkat úkolování nebo konzultace), ale pořád nebyl v denním kontaktu.

Pokud jej straničtí kolegové nebudou chtít ve vedení kraje, zůstane opět Příbrami.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.