textařské a redakční služby

Před příbramskými policisty se neukryl ani v cizině

30.04.2014 15:10

Příbram (Příbramsko) - Několik měsíců se vyhýbal čtyřiačtyřicetiletý muž z Příbramska trestnímu řízení, zdržoval se v cizině a s policií nechtěl spolupracovat.

„Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality využili novely trestního řádu o příkazu k zadržení, který umožňuje zadržet už i podezřelou, a ne jen obviněnou, osobu. V měsíci dubnu byl dotyčný dopaden a příbramští policisté mu mohli sdělit obvinění z trestného činu úvěrového podvodu,“ uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.



V roce 2011 obviněný vymyslel a domluvil se se šestatřicetiletý mužem, jak získat majetkový prospěch. Obstaral padělané potvrzení o příjmu a druhý pachatel, který byl v té době ve skutečnosti nezaměstnaný, požádal u banky o úvěr ve výši 100.000 korun.

„Kromě kriminalistů z Příbrami měli o muže zájem i kolegové z Prahy, rovněž chtěli zahájit jeho trestní stíhání, tentokrát pro přečin podvodu, kdy se jednalo o podvodné jednání při prodeji vozidel,“ sdělila mluvčí.  

Vzniklá škoda v tomto případě také činila 100.000 korun. Za výše uvedené přečiny mu v případě odsouzení hrozí jeden až pět let života ve vězení.

red



Diskusní téma: Před příbramskými policisty se neukryl ani v cizině

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.