textařské a redakční služby

Právník Samek dál pracuje pro město a zasedá v komisi k výběrovému řízení

25.03.2014 09:34

Příbram (Příbramsko) - Včera jsme vás informovali o tom, že rada města přistoupila na principu presumpce neviny k úředníkům příbramského městského úřadu, kteří jsou policií obviněni v souvislosti s prodejem I. polikliniky v Příbrami. Město také vydalo stanovisko, že se nezabývalo skutečností, zda obvinění úředníci budou nadále zasedat v komisích k výběrovým řízením.



Na dnešní dotaz serveru pribramag.cz, zda právní služby pro město bude nadále poskytovat právník Tomáš Samek, který je podle médií také jedním z obviněných, mluvčí radnice Ondřej Šlechtický řekl: „Rada města se tímto nezabývala.“

Podle něj jsou smlouvy s právníkem uzavřeny na dobu neurčitou a každá ze smluvních stran je může jednostranně vypovědět s tříměsíční výpovědní lhůtou.

Rada města údajně neřešila ani skutečnost, zda právník Samek může zasedat v komisích, které jsou zřizovány k jednotlivým výběrovým řízením. Šlechtický uvedl, že komise schvaluje rada města vždy k příslušné zakázce, a to na návrh daného odboru.

Na začátku března přitom radní jmenovali právníka Samka do komise k zakázce rekonstrukce a modernizace místních komunikací, ta bude scházet teprve po 8. dubnu letošního roku, kdy budou otevřeny obálky s nabídkami uchazečů.

sdb



Diskusní téma: Právník Samek dál pracuje pro město a zasedá v komisi k výběrovému řízení

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.