textařské a redakční služby

Policie obvinila čtyři osoby kvůli I. poliklinice (AKTUALIZOVÁNO)

05.03.2014 12:36

Příbram (Příbramsko) - Kauza I. polikliniky v Příbrami se dále vyvíjí. Server pribramag.cz získal informaci, že policie zahájila trestní stíhání čtyř osob kvůli prodeji I. polikliniky před více než dvěma lety.

Mělo by se jednat o dva úředníky příbramské radnici, osobu spolupracující s radnicí a jednu osobu ze společnosti, která polikliniku získala. Pribramag.cz zná jména dotčených osob, ale protože je nemá ověřené, nezveřejňuje je.

Kauzou I. polikliniky se policie zabývá od samého prodeje, který napadla jedna z firem, jež se účastnila výběrového řízení. Před několika dny policie objekt obstavila, o čemž svědčí zápis v katastru (můžete si jej prohlédnout na našem FB profilu – facebook.com/pribramag).

V kauze figuroval také bývalý kriminalita Emil Mašanka, který sepsal usnesení o odložení případu I. polikliniky. V něm se objevila dnes už legendární formulace, že prodej nebyl trestný, nýbrž trestuhodný. Toho bezprostředně po odchodu z policie zaměstnal Středočeský kraj. Jeho hejtman Josef Řihák, kterého se kauza týkala ještě jako příbramského starosty, jakoukoliv souvislost popíral a tvrdil, že Mašanka byl přijat na základě výsledku výběrového řízení.

sdb

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.