textařské a redakční služby

Pohledem policistů: Jaký byl Silvestr a začátek roku v Příbrami

04.01.2016 10:17

Za poslední čtyři dny řešili dopravní policisté na Příbramsku pouze jednu dopravní nehodu. Dne 31. prosince vběhl srnec v katastru obce Dolní Hbity pod kola projíždějícího vozidla značky Škoda Octavia. Hmotná škoda byla stanovena na 30.000 korun.

Během 1. a 2. ledna policisté při silničních kontrolách zastavili celkem pět řidičů pod vlivem alkoholu a dva pod vlivem marihuany.  Nejvyšší množství alkoholu v dechu měl šedesátiletý muž, přístroj u něj vykázal hodnotu 1,25 promile.

Co se týká trestných činů, na Nový rok byla vykradena restaurace v Mixově ulici v Příbrami, kde zloděj odcizil 5500 korun a přes třicet krabiček cigaret, dále prodejna s papírenským zbožím v Příbrami, odkud zmizelo 20 tisíc korun v hotovosti. Zatím nezjištěný pachatel využil na Silvestra nepozornosti a ukradl v pohostinství v ulici Aloise Jiráska volně položenou tašku. Její majitel v ní měl pět tisíc korun, doklady, rádio, oblečení a léky. Neznámý vandal poničil vozidlo zaparkované v ulici Čs. Armády, posprejoval u něj černou barvou okna, kapotu a boční dveře. Vzniklá škoda činí 25 000 korun.

Dne 2. ledna se policistům podařilo zadržet tři pachatele. Šlo o 26letého muže, kterého kriminalisté namátkově kontrolovali na ulici a všimli si, že má něco schovaného pod bundou. Nalezli u něj potraviny (kávu, čokolády) za více než tisíc korun. Následně se ukázalo, že zboží zcizil v jednom příbramském obchodě.

V sobotu krátce před třetí hodinou ranní policejní hlídka zpozorovala narušení pizzerie v Pražské ulici a následně nedaleko zadržela dva muže ve věku 26 let. Jeden z nich se měl dopustit vykradení i dalších objektů, je podezřelý celkem z devíti skutků, kdy způsobená škoda dosahuje téměř půl milionu korun.

Dne 11. prosince měl vniknout do objektu stavby v Rožmitále pod Třemšínem a odnést odtud nářadí v hodnotě 150 tisíc korun. Následovalo vloupání do tří restaurací, do prodejny potravin a mysliveckého spolku v Příbrami. Ukradl také dvě bezpečností kamery a poškodil vstupní dveře do obchodního domu. Při poslední krádeži v pizzerii spadla klec. Se svým komplicem zde vzal stravenky, peníze, telefon, kameru, cigarety a jídlo, vše v hodnotě 80 tisíc korun. Dotyčný byl převezen dne 3. ledna do vazební věznice. Nyní mu hrozí jeden rok až pět let pobytu za mřížemi.

Monika Schindlová
tisková mluvčí P ČR Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.