textařské a redakční služby

Podzemní kontejner na Jiráskových sadech nebude, prý byl naprojektován do stromu od EU

26.10.2014 09:52

Investice v Příbrami. Před časem jsme vás informovali o tom, že město chce vybudovat čtyři podzemní kontejnery. Na tomto serveru se diskutovalo i tom, zda vynaložené prostředky (ve výši přibližně tří milionů korun celkově) není lepší využít na vybudování několika desítek  standardních hnízd na tříděný odpad.

Po provedeném výběrovém řízení, ve kterém uspěla společnost Proresta s nabídkovou cenou 2,96 milionu korun, ale vedení radnice snížilo počet plánovaných podzemních kontejnerů na tři. Ze záměru vyloučilo lokalitu Jiráskovy sady.

Podle informací serveru pribramag.cz to bylo z toho důvodu, že podzemní kontejner byl naprojektován do míst, kde se nachází strom vysazený s přispěním prostředků Evropské unie. Aby nedocházelo k mrhání veřejnými zdroji, vymiňuje si EU u všech podpořených projektů minimální dobu užívání podle stanového projektu. Tedy strom nelze kácet, aniž by město muselo vrátit poskytnutou dotaci.

Informaci o chybě v projektu se serveru nepodařilo na konci týdne ověřit u představitelů radnice.

Vybudování podzemního kontejneru vychází na základě cen předložených do výběrového řízení na přibližně 750.000 korun. Každý má obsahovat nádoby na plast, papír a sklo (barevné a bílé), celkový objem bude devět kubíků odpadu.

Kontejnery budou umístěny na náměstí 17. listopadu, u II. polikliniky a v Drkolnovské ulici. V současnosti se jeden nachází na náměstí T. G. Masaryka. Technické služby Příbram si pochvalují, že je prakticky bezúdržbový a výrazně se u něj snižuje riziko vandalského útoku.

Další články o tématu:

Nikoliv strom, ale kanalizace v cestě

 

Kontejnery na odpad za 4,5 milionu korun. Dává to smysl? (KOMENTÁŘ)

Podzemní kontejner je zcela bezúdržbový, za dva roky nás nestál ani korunu (KOMENTÁŘ)

Jeden kontejner vyjde na 750.0 00 korun, čtyři vybuduje Proresta

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.