textařské a redakční služby

Podlehnou zastupitelé lobbyingu sportovců? (KOMENTÁŘ)

27.01.2014 12:40

Část příbramských klubů lobuje za to, aby získala více peněz z městského rozpočtu. Jejich situace byla mnohokrát popsána. Od města získávají dotaci, ale v minulých letech si zároveň zvykly na pravidelný přísun peněz z hazardu. Když před časem došlo k rozhodnutí na celostátní úrovni o tom, že jednotlivé obce mohou tyto peníze nasměrovat samy, kam potřebují, došlo v Příbrami k pnutí.

V prvním roce zejména velké kluby (1. FK Příbram, CK Příbram, Volejbal Příbram, HC Příbram) dostaly milionové prostředky. V poslední době se ale ukazuje, že příbramský rozpočet není v takové kondici, aby si mohl dovolit vydávat další peníze. Navzdory tomu, že opozice na to při schvalování městského účtu upozorňovala, nepodařilo se radnici například realizovat některé zamýšlené prodeje majetku (chaty Granit nebo pozemků a projektové dokumentace k parkovacímu domu). Tyto peníze v rozpočtu zřetelně chybějí a město proto – a domníváme se, že zcela správně – zapojilo prostředky z hazardu do rozpočtu.

Část příbramských sportovních klubů, zejména těch, které mají největší podíl na získávání prostředků z rozpočtu, nyní adresovala vedení radnice dopis, ve kterém lobují za to, aby peníze z hazardu byly opět přiděleny jim. Proslýchá se totiž, že návrh rozpočtu města na rok 2014, který bude schvalován až někdy na začátku března, nedává sportovcům kromě „obvyklé“ dotace nic navíc. V minulosti už podobně loboval Spartak.

Nyní přichází zajímavá situace, kdy se ukáže, kdo za kým stojí a kdo jaké zájmy upřednostňuje. Pro voliče pak bude důležitým signálem, jak se zachovají zastupitelé. Jak se v čase všeobecného nedostatku financí, kdy se všude výrazně osekávají prostředky a kdy roste potřeba peněz zejména v sociální oblasti, postaví k lobbyingu sportovců. V neposlední řadě také uvidíme, nakolik je sociální demokracie v Příbrami (ne)jednotná, což bude před blížícími se letošními volbami jedna z klíčových informací.

sdb
 

Diskusní téma: Podlehnou zastupitelé lobbyingu sportovců? (KOMENTÁŘ)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.