textařské a redakční služby

Po rezignaci Novotného přišlo formální odvolání, Pikrt odmítá odstoupit

15.07.2014 15:49

Městské lesy Příbram bez řádného ředitele. Na svém včerejším jednání odvolali příbramští radní dnes už bývalého ředitele Městských lesů Příbram Pavla Novotného. Problém je v nedoloženém maturitním vysvědčení.



„Předloženou nabídku rezignace ředitele městských lesů pana Pavla Novotného ze zdravotních důvodů jsme vzali na vědomí. Pana Novotného jsme následně s platností od 1. srpna  2014 odvolali z funkce,“ řekl příbramský starosta Pavel Pikrt (ČSSD).

Městský úřad bude nyní hledat nového ředitele, zároveň na Novotného podává trestní oznámení. To potvrdila tajemnice úřadu Jarmila Nováková. V Městských lesích Příbram bude zároveň provedena kontrola hospodaření.

Pikrt odmítá rezignovat na svou funkci, takovou výzvu vůči němu, radnímu Martinu Poulíčkovi (ČSSD) a místostarostovy Václavu Černému (ODS) formulovalo hnutí Šance pro Příbram.

„Když budu mluvit pouze za sebe, nevidím jediný důvod, proč bych měl rezignovat na funkci starosty. Byl jsem to právě já, který pana Novotného několikrát vyzýval k tomu, aby svůj doklad o středoškolském vzdělání předložil,“ vysvětlil Pikrt.

Nový ředitel příbramských lesů by měl nastoupit do své funkce nejpozději od 1. září tohoto roku.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.