textařské a redakční služby

Plán kraje: Středoškoláci budou jezdit na hory na přednášky o kriminalitě

06.02.2014 15:26

Praha - Středočeský kraj chce řešit otázku kriminality neobvyklou cestou. Bude posílat středoškoláky a matky-samoživitelky na pobyty do rekreačních středisek v horách. Studentům bude platit ubytování.

Vyplývá to z návrhu, který dnes představil Středočeský kraj, jenž chce nabídnou dva nevyužívané rekreační objekty v obcích Chodovská Huť na Chebsku a Albrechtice v Jizerských horách do správy příspěvkové organizace Integrované střední škole hotelového provozu, obchodu a služeb v Příbrami.

Do uvedených objektů by podle kraje měli jezdit středočeští středoškoláci a žáci základních škol k takzvaným výukovým pobytům v oblasti prevence kriminality a veřejné správy.

„Projekt, který nyní dokončujeme, je určen pro střední školy ze Středočeského kraje. Od 1. dubna chceme začít v obou rekreačních zařízeních poskytovat studentům středních škol, případně žákům základních škol, týdenní pobyty se zaměřením na prevenci kriminality a informace z oblasti veřejné správy,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

Tématy přednášek budou podle kraje veřejná správa, základy trestní odpovědnosti, činnost policie, projekty prevence kriminality, zásady bezpečného chování, domácí násilí, zákon o pomoci obětem trestných činů, návykové látky, rizika virtuální komunikace, finanční gramotnost nebo šikana.

Náklady na ubytování ve dvou nebo čtyřlůžkových pokojích má hradit Středočeský kraj, stravu zaplatí školy. „Příbramská Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb zajistí v rámci své odborné výuky ubytovaným plnou penzi včetně dvou svačin,“ uvedl Řihák.
V době, kdy mají studenti a žáci prázdniny, by do rekreačních objektů měly jezdit matky-samoživitelky nebo sociálně slabí občané. „Kraj by i v tomto případě hradil náklady na ubytování, klienti by si sami platili dopravu a stravu,“ dodal Řihák.

sdb
 

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.