textařské a redakční služby

Piráti: Naše projekty budeme financovat díky participativnímu rozpočtování (ROZHOVOR)

14.10.2014 06:01

S Lenkou Kozlovou o výsledku Pirátů v Příbrami i budoucnosti tohoto politického uskupení.

Jak jsou Piráti v Příbrami spokojeni s volebním ziskem?
S volebním ziskem jsme spokojeni. I když Piráti založili místní sdružení v Příbrami 15. března 2014 a naše samostatná kandidátka nebyla zaplněna (chybělo nám osm kandidátů), dostali jsme 2843 hlasů.

Co vás překvapilo na víkendových komunálních volbách?
Překvapilo nás mile, že se naše odhady potvrdily.

Kam se bude Příbram ubírat na základě výsledku voleb?
Budoucnost směřování Příbrami nechceme předjímat, volby vyhrálo ANO, a to je relativně nový subjekt na úrovni státní politiky a úplně nový v zastupitelstvu Příbrami, proto bychom měli vyčkat a dát novému zastupitelskému sboru prostor k realizaci jejich cílů.

Čemu se chtějí Piráti dále věnovat?
Dnes s jistotou můžeme říct pouze to, jak se Piráti na dění v komunální politice hodlají podílet sami i bez získání mandátu. Máme možnost realizovat místní projekty, které mohou být financovány prostřednictvím participativního rozpočtování ze zdrojů naší strany.
Navíc naši členové jsou zvyklí pracovat na základě dobrovolnosti. Naším cílem je i spolupráce a podpora činnosti neziskových subjektů, jak jsme deklarovali již před volbami.
První vlaštovkou je věnování výtěžku z dobrovolného vstupného naší předvolební akce „Pirátská seznamka“ Centru péče o handicapované ALKA.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.