textařské a redakční služby

Pikrt chce být za každou cenu na té správné straně (NÁZOR)

17.10.2014 07:03

K 16. října 2014 se rozhodl Pavel Pikrt se svojí manželkou vystoupit z České strany sociálně demokratické. Jako výbor místní organizace ČSSD Příbram chceme k tomuto kroku podat našim voličům svoje vyjádření.

Pavel Pikrt opustil stranu, za kterou byl zvolen do zastupitelstva města Příbrami jen několik desítek hodin po posledních volbách. Nepřekvapuje nás to. V posledních několika měsících již s vedením místní organizace ani s kolegy a kolegyněmi z ČSSD Příbram v zásadě nekomunikoval, neúčastnil se pravidelných schůzek volebního týmu, laxní byl též jeho postoj k volební kampani a také spolupráce v rámci Rady města Příbram nebyla zdaleka dostačující.

S politováním musíme konstatovat, že se Pavel Pikrt rozhodl, ač v barvách a dresu ČSSD, pomáhat konkurenční politické straně, o čemž mimo jiné svědčí i únik některých informací a usnesení z vnitrostranických jednání, včetně volební strategie či kandidátní listiny apod.

Pavel Pikrt naši důvěru ztratil a zřejmě s tímto vědomím se rozhodl opustit stranu, ze které by jej zřejmě čekal nucený odchod. Vyzýváme jej však, aby složil svůj mandát zastupitele, který získal na kandidátce ČSSD, nikoli jako nezávislý či jako člen jiné strany. Je-li vskutku tak čestný, jak o sobě často tvrdí, měl by to udělat.

Odmítáme tvrzení Pavla Pikrta o tom, že ČSSD je v Příbrami stranou jednoho muže a že nejsme schopni sebereflexe po volebním neúspěchu. Pavel Pikrt minimálně předbíhá události, jelikož povolební členská schůze MO ČSSD se bude konat teprve za několik dnů a členové a členky na ní určitě závěry vyvodí, ať již ideové či personální, to je na jejich vůli. Všichni jsme si vědomi, že ČSSD tentokrát u voličů prohrála, prohrála jako tým, včetně Pavla Pikrta, na to by neměl zapomínat.

Jeho snaha být za každou cenu „na dobré straně“ je už více než komická. Pavel Pikrt dostal několikanásobnou šanci seberealizace v ČSSD a opakovaně tyto šance promarňoval svými chybami a vlažnou pracovní morálkou. Na tom se asi nic nezmění, ať již bude v jakémkoliv týmu, v tom našem zklamal.


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Redakční titulek.
Výbor MO ČSSD Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.