textařské a redakční služby

Pětice zlodějů vykrádala na Příbramsku byty, domy a chaty

26.09.2014 13:03

Minulý týden rozkryli příbramští policisté rozsáhlou trestnou činnost pětice osob, která kradla převážně komponenty k bagrům a způsobila škodu přesahující milion. Tento týden úspěšně dokončili kriminalisté další akci, ta nesla název Rejsek.

V síti uvízla další pětici zlodějů a opět škoda, kterou za sebou zanechali, překročila milion korun. Parta čtyř mužů a jedné ženy ve věku od 22 do 34 let se specializovala především na vykrádání domů, prodejen, ale i chalup či vozidel.

Od začátku roku do září se dopustili 26 případů krádeží, nejčipernější byli v květnu a červnu. Nejčastěji jezdili do Příbrami, na Dobříšsko, dále na Sedlčansko či Berounsko. Jejich největší specializací byla jízdní kola, vzali jich kolem dvaceti. Největší úlovek se jim povedl v prodejně kol v Dobříši, odnesli si jich osm a byla v hodnotě 170.000 korun. Ostatní kola brali ze zahrad domů, garáží či ze společných prostor panelových domů.

Za zmínku stojí určitě připomenout jednu krádež. Dne 3. června v obci Nový Knín vykradli vozidlo, kde mimo jiné odcizili i klíče od jiného auta a také klíče od bytu. Následně neváhali jet do bytu v Praze, kradenými klíči si odemkli a odcizili zde věci v hodnotě 50.000 korun. Šlo o fotoaparát, hodinky, finanční hotovost, oblečení či sluneční brýle. K tomu se ještě pokusili ukrást vozidlo značky Škoda Superb. Kradenými klíči ho odemkli, ale následně se spustil zabezpečovací alarm, a proto z místa utekli.

Nejstarší z pachatelů se také např. vloupal dne 22. června do domu v Příbrami, když jeho majitelka odešla na chvíli na zahradu. Dovnitř vnikl pootevřeným oknem, které se nachází ve výšce tří metrů. Odnesl si odtud platební kartu, 20.000 korun, hodinky, kameru, navigaci, fotoaparát a notebook. Ten samý muž byl dne 13. září zadržen jedním oznamovatelem, který ho nachytal při krádeži dvou jízdních kol z balkonu domu v Šachetní ulici v Příbrami. K prvnímu patru domu si přistavil žebřík, navíc předtím ukradený z pozemku rodinného domu na Zdaboři. Všímavý občan mu však žebřík podtrhl a na místě s ním vyčkal až do příjezdu policie.

Všichni zadržení byli obviněni z trestného činu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, někteří navíc z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněné užívání cizí věci, jeden z pachatelů ještě z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Distribuoval v několika případech drogy, šlo konkrétně o pervitin.

Monika Schindlová, PČR
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.