textařské a redakční služby

Parkoviště u Flusárny od aut v Příbrami neulehčí (KOMENTÁŘ)

16.05.2014 09:47

Do konce května letošního roku by se mělo otevřít nové parkoviště u Flusárny. Před několika týdny byla původně bahnitá plocha zpevněna tuhým materiálem, který by měl lépe odolávat tvorbě prohlubní a zároveň propouštět vodu, aby se netvořily velké louže. Parkovat půjde za předpokladu, že zde nebude cirkus, pouť nebo se konat jiná společenská akce.



Vedení města lze jen pochválit za toto zpřístupnění místa a snahu hledat nové možnosti parkování.

Momentálně je zde vjezd regulován pomocí dopravní značky, ovšem ani v minulosti nebyl o plochu velký zájem. Občas se zde objeví cirkus, párkrát parkovaly nákladní vozy nebo kamiony a v zimě se místo využívalo jako deponie sněhu svezeného z jiných částí města.

Je otázkou, kdo sem ve skutečnosti přijede parkovat. Lidé v bezprostřední blízkosti mají parkovací místa zajištěna u svých domů, obyvatelé sídliště jen stěží zajedou autem až sem. Bližší parkoviště se nachází u tréninkové haly zimního stadionu. Velmi dobré parkoviště pro návštěvníky areálu Nového rybníka je zase v blízkosti železničního viaduktu.

Vyvstává také bezpečnostní riziko. Místo je přes noc málo osvětlené a případné zloděje zde nevyruší ani náhodní chodci. Zřízení parkoviště by tedy mělo být spojeno i s instalací kamer pro noční dohled (pak by se teoreticky mohlo sídlišti částečně uvolnit aspoň od aut těch řidičů, kteří do něj nesedají každý den). Jinak bude nové parkoviště sloužit maximálně pro návštěvníky nové cyklostezky. Využití takovéto plochy pouze pro tento účel by bylo příliš velkým luxusem.

sdb



Diskusní téma: Parkoviště u Flusárny od aut v Příbrami neulehčí (KOMENTÁŘ)

Datum: 16.05.2014

Vložil: Pavel S.

Titulek: klasika...

No, co bychom také čekali od odborníků na současné radnici, že? Vybudovat parkoviště, kde nikdo nebydlí. Vybudovat parkoviště na polovině historického náměstí TGM. Z náměstí 17. listopadu vybudovat buzerplac jak pro armádu, i s bahnito-pískovou zónou pro nejdrsnější výcvik, když zaprší. V Pražské ulici zakázat majitelům krámků dát si pitomej poutač před obchod nebo vystavit květiny. BRAVO...:-(

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.