textařské a redakční služby

Parkovací dům se vrací do hry. Město zase prodává pozemky

23.01.2014 19:09

Příbram (Příbramsko) - Příbramský parkovací evergreen se vrací. Město opět nabízí několik tisíc metrů čtverečních pozemků pro parkovací dům a příbramští zastupitelé rozhodnou, zda k prodeji dojde.

Město původně chtělo vybudovat parkovací dům vlastními silami za přispění evropských peněz, resp. v partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP). Tento plán byl posléze přehodnocen a pozemky včetně projektové dokumentace získala rozhodnutím zastupitelstva kladenská firma Geomining.

Ta se ovšem neměla k podpisu kupní smlouvy a na výzvy města zprvu nereagovala, následně pak informovala, že od projektu ustupuje.

Na jaře loňského roku radnice sdělila, že ji oslovili dva až tři uchazeči o prodej. Od té doby se ale nový kupec nenašel. S částkou za prodej (podobně i dalších nemovitostí – například nerealizovaný prodej Granitu) radnice původně počítala v rozpočtu pro rok 2013.

Parkovací dům se v tuto chvíli mohl minimálně budovat. Bylo by to za předpokladu, pokud by část zastupitelů před časem neodsouhlasila stopku v procesu získávání dotace z evropských fondů.

Příbramská radnice už měla přislíbeno dvacet milionů korun, ale někteří radní, včetně starosty tehdy argumentovali tím, že podmínky Evropské unie jsou příliš striktní. Nebylo by možné uzavřít projet PPP a po minimálně určitou dobu by se muselo zpoplatnit parkování nejen v parkovacím domě, ale také na okolních plochách. Důležitou roli sehrála potřeba vysoké spoluúčasti města (bez zapojení PPP), celkově by si stavba měla vyžádat 80 milionů korun.

Parkovací dům je koncipován jako čtyřpatrový a má nabídnout zhruba 180 parkovacích míst, které v centru Příbrami dlouhodobě chybí.

sdb
 

Diskusní téma: Parkovací dům se vrací do hry. Město zase prodává pozemky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.