textařské a redakční služby

Padák nezasněžuje. Letos už ani nebude

27.01.2014 10:11

Příbram (Příbramsko) - „Je nám to líto, ale jezdit nebudeme,“ to je hlavní sdělení provozovatele příbramského lyžařského svahu Padák.

„Letošní netradiční teplá zima zamíchala našimi plány na zasněžování. I když teď trochu mrzne a chumelí, při těchto teplotách a vlhkosti bychom potřebnou vrstvu sněhu vyráběli skoro dva týdny. A to se má zase oteplit. Ekonomicky bychom to neutáhli,“ uvedla na svém webu firma Novadus, která svah provozuje.

Novadus zároveň oznámil, že letošní lyžařskou sezonu ruší a zasněžovat nebude ani v případě, že by se zlepšily podmínky.

„Věříme, že to bude napřesrok lepší. Ačkoliv i letos prorokovali někteří, že bude extrémně tuhá zima, že to pozorovali na mravencích,“ dodala v prohlášení firma.

sdb

Diskusní téma: Padák nezasněžuje. Letos už ani nebude

Datum: 27.01.2014

Vložil: josef vacek

Titulek: Lyžování bez smlouvy s majitelem areálu je nelegální.

Myslím, že je tam vedle ekonomických problémů ještě jeden právní. Od Nového roku 2014 nemá město Příbram platnou smlouvu s majitelem sjezdovky TJ Baník Příbram. Tím pádem ani další podnájemce NOVADUS nemůže svah provozovat. V případě jakéhokoliv neštěstí a úrazu by totiž provozoval svah ilegálně. A vzhledem k sazbám za odškodnění podle nového občanského zákoníku by se zřejmě nedoplatili. Takže nejenom špatné klimatické podmínky, ale také právní chaos, neumožnily otevření lyžařského svahu. Ze strany radnice opět taková poloviční zpráva.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.