textařské a redakční služby

Oxygen zářil na ME v Holandsku (ROZHOVOR)

19.05.2015 14:28

O úspěších příbramského Oxygenu na ME v Holandsku jsme si povídali s Lucií Chlebnovou. Dvě zlaté medaile a jeden bronz přivážejí děvčata ze sportovního klubu Oxygen z ME, které se konalo minulý týden v Holandsku. Seniorskému týmu se podařilo získat zlaté medaile i v obrovské konkurenci ruských týmů, které obsadily zbylé příčky na stupních vítězů.

Vy jste se vrátily tento víkend z Holandska, kde jste získaly titul mistrů Evropy. O jaké závody se jednalo?
Bylo to ME ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Konalo se v Holandsku v Dordrechtu. Z Oxygenu tam byly hned 4 týmy. Kadetský tým, což jsou holčičky kolem 11 let, dva juniorské týmy a jeden seniorský tým.

Jak týmy dopadly?
Naprosto perfektně. Oxygen sklidil velký úspěch. V seniorské kategorii se nám podařilo zvítězit. Na druhém i třetím místě byly ruské týmy, které jsou strašně silné. Co se týče juniorů, tak v kategorii Petite jsme získaly zlato, starší juniorky získaly ještě třetí místo a kadetky bojovaly o bronz, ale odjely jsme se čtvrtým místem. V evropské konkurenci je to také obrovský úspěch.

Co to znamená s ohledem na blížící se mistrovství světa?
Znamená to, že tři týmy v kategorii stepů by měly vyrazit na mistrovství světa, které se v prosinci bude konat na Martiniku. Protože je to daleko a bude to drahé, řešíme sponzory a doufáme, že se nám podaří získat podporu i od města Příbram, protože se na mistrovství kvalifikovaly hned tři týmy z Oxygenu, což je obrovský úspěch.

MS bude až v prosinci. Bude se do té doby nějak měnit závodní sestava?
Jarní sezona je pro nás nyní uzavřená. Teď bude chvilku volno, pak začne kondiční příprava. Koncem srpna bude soustředění a pak budeme pracovat na vylepšení choreografií, protože i ruské týmy se je budou snažit vylepšit, tak abychom uspěly i v dalších závodech.

Vy jste závodily ve stejné době, kdy u nás probíhalo MS v hokeji. Sledovaly jste také nějaké zápasy?
Já jsem hokej sledovala jenom do odletu na naše ME. Tam jsem registrovala jenom výsledky. Bohužel jsem nestihla ani jeden zápas vidět naživo, což mě mrzí. Ale myslím, že český tým zamakal a dosáhl úspěchu.

Necítíš se ty sama taky trochu jako Jaromír Jágr tím, že jsi nejstarší členkou týmu a taky už jsi se závoděním chtěla skončit?
Až tak ne. (směje se) Ale je pravda, že jsem o 10 let starší než holky v týmu. Doufám, že nějaké zkušenosti mám a snažím se je holkám předat. Cvičíme spolu v jednom týmu a taháme za jeden provaz, ale samozřejmě funguji i jako trenér.

Stačily jste se v Holandsku podívat i na nějaký výlet?
Já viděla jenom halu, hotel a cestu autobusem. Jak nám tam závodilo více týmů, tak jsme v hale trávily celý den a vlastně celý týden. Akorát kadetky a juniorky vyrazily na půl dne na výlet, takže určitě něco viděly. Já bohužel nic.

Co holky čeká v nejbližší době?
Tento týden bude volnější, pak začne kondiční příprava. Začneme trochu běhat, bude tam nějaká regenerace, joga, pilates a baletní techniky, aby tělo zregenerovalo.

Markéta Severová, Oxygen

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.