textařské a redakční služby

Oh, vy cesty, čí ruka asi ničila vás? (GLOSA)

26.09.2014 15:13

Připomínat, že jízda autem Příbramí je poslední dobou poněkud jednotvárně problémová, by bylo nošením sov do Atén. Nelze vyloučit, že mezi vylepšovateli ulic existuje tajný závod o to, kdo přitom dokáže udělat největší paseku, něco jako Gunball stavitelů.

Pravda, postávat odpoledne nečinně na Evropské směrem ke kruhovému objezdu nebo se rychlostí unaveného šneka spouštět Jiráskovými sady k náměstí zase není až tak namáhavé. Posádka auta si přitom může alespoň důkladně nastudovat volební plakáty i s hesly, tedy seznat, kdo je léty provařená jistota, s kým to půjde lépe či radostněji.  

Překvapení přitom nejsou vyloučena, zvlášť barevné poutače nezvou k urnám volebním, to jen klaun zve k návštěvě cirkusu, který zavítal do našeho pomalu jedoucího města.  

Ale i poklidná hodinka za volantem v odpoledním městě dokáže někoho místo uklidnění rozpálit do otáčiva. Někteří řidiči místo poklidného šnekování po necelé hodince prudce otáčejí do protisměru, patrně za účelem dojetí poklidné kolony někde opodál.

Co by za takový klid a pohodu dali řidiči projíždějící ulicí osmadvacátého října na příbramském sídlišti!? Poklidně si to šinete a najednou huš! Proti vám se hrne něco, co vypadá jako velký vysokozdvižný vozík, pojízdné vidle nebo něco podobně monstrózního. Projet se vedle toho nenechá, pokud by tam náhodou zbyl kousek místa pro auto štíhlé v pase i přes boky, funí si tam náklaďák, do kterého někdo něco nakládá nebo z něj vykládá. Jelikož málokteré auto je zatím vybaveno křídly, nezbývá než hodit zpátečku a couvat a couvat, až do místa, kde poskytne dopravně zakázaný azyl jednosměrka, a nabídne možnost úniku ze silničářské pasti.

A propos, najít správný směr jízdy v jednotlivých úsecích budované silnice je úkol hodný slečny Marplové,  tedy nic pro obyčejného béčkového řidiče. Dopravní značky zde informují o obytné zóně, která by zde měla panovat. Jenom chybí sdělení kdy. A jak se pohybovat bezpečně v nebezpečné oblasti.     

Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.
Dagmar Říhová, Šance pro Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.