textařské a redakční služby

Oční oddělení příbramské nemocnice má unikátní zařízení

06.06.2014 13:12

V pátek 6. června představila Oblastní nemocnice Příbram technickou novinku očního oddělení, a má tak pro pacienty tohoto pracoviště další dobrou zprávu.

Systémy, které v kompletním stavu a v té nejvyšší kvalitě vlastní nemocnice jako jediná v Evropě, řeší kvalitu provedení operací šedého zákalu a dalších refrakčních operací včetně operačního řešení astigmatismu jakéhokoli stupně.



U těchto zákroků je totiž nutné znát množství informací a údajů, přepočítat je podle složitých vzorců a pro operaci tato data nějakým způsobem přenést na oko pacienta. Tento přenos přitom bývá zatížen mnoha chybami a právě tyto chyby zcela eliminuje jedinečné vybavení příbramského očního oddělení.

Data se díky nové technice automaticky přenášejí do okulárů operačního mikroskopu bez rizika chybovosti a přináší tak pacientovi daleko větší přesnost operace, lepší pooperační výsledky a komfort, v některých parametrech technika nahrazuje také velmi nákladné přístroje, za jejichž použití musí pacienti platit nemalé částky.

Zařízení, kterým v plném kompletu a v té nejlepší možné kvalitě disponuje Oblastní nemocnice Příbram, testovalo zatím pět evropských nemocnic – dvě v Německu, jedna ve Španělsku a dvě v Rakousku, a to v nekompletním zkušebním provozu.

Kombinace ojedinělého sofwarového a hardwarového vybavení je také součástí odborného semináře pro oční lékaře a primáře oddělení napříč celou Českou republikou včetně fakultních nemocnic. Nemocnice v rámci semináře využije také techniku umožňující živý přenos ze sálu operačního do sálu přednáškového a přes internet.

Protože se oční oddělení v Příbrami stává také školícím centrem pro využití této techniky pro operace, bude jistě možnost živého přenosu přes internet výhodou.

Stanislav Holobrada, ředitel Oblastní nemocnice Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.